Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety ziemniaczano-tuńczykowe :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

koperek 2 łyżki
purée ziemniaczane 2 szklanki
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
cebula 4 łyżki (pokrojone)

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety ziemniaczano-tuńczykowe :

Odcedzić dokładnie tuńczyka . Wymieszać z ziemniakami, cebulą , koperkiem i jajkiem . Doprawić solą i pieprzem . Formować krokiety i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoto .

Uwaga – trzeba bardzo ostrożnie przewracać bo mają tendencję do rozpadania .Trzeba obsmażyć wszystkie boki krokieta .Robiłam pierwszy raz – muszę sprawdzić czy nie wystarczy dać ½ jajka , lub nie dawać jajka wcale .Albo może zamiast robić krokiety to formować małe kotleciki i tak smażyć . W każdym razem są pyszne .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 29.04.2011 23:52
superowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak