Sposób przygotowania

Ziemniaki pokroić w słupki ( jak na frytki ), marchewkę w plasterki . Zalać wodą . Wrzucić grzyby i kostki bulionowe. Gotować ok. 45 minut. Wyjąć grzyby i pokroić je w paseczki. Dodać do zupy . Wsypać 1 łyżkę koperku. Śmietanę zmieszać z maślanką – wlać do zupy. Wymieszać . Podawać posypaną drugą łyżką koperku.

Komentarze

  • 1
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    nigdy nie robiłam kartoflanki z grzybami, ale na pewno pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    również z grzybami nie jadłam, ale może być smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !