Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka z grzybami :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

½ szklanki maślanki,1 litr wody
bulion cielęcy 1 kostka
marchew 1 szt.
koperek 2 łyżki
śmietana 12-procentowa 1/2 szklanki
bulion warzywny 1 kostka
grzyby suszone 5 kapeluszy
ziemniaki 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka z grzybami :

Ziemniaki pokroić w słupki ( jak na frytki ), marchewkę w plasterki . Zalać wodą . Wrzucić grzyby i kostki bulionowe. Gotować ok. 45 minut. Wyjąć grzyby i pokroić je w paseczki. Dodać do zupy . Wsypać 1 łyżkę koperku. Śmietanę zmieszać z maślanką – wlać do zupy. Wymieszać . Podawać posypaną drugą łyżką koperku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mirka-Ludomila 21.01.2012 01:22
również z grzybami nie jadłam, ale może być smaczna
bietka 14.07.2011 22:21
nigdy nie robiłam kartoflanki z grzybami, ale na pewno pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak