Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z szynki wieprzowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 70 dag
cebula 1
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 5 ziarek
sól
olej do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z szynki wieprzowej

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kotlety z obu stron na brązowo.
Krok 1 - Gulasz z szynki wieprzowej foto
2
Cebule obrać, pokroić w kostkę, dodać do mięsa. Podsmażyć.
Krok 2 - Gulasz z szynki wieprzowej foto
3
Wlać szklankę wody. Dodać ziele angielskie i liście laurowe.
Krok 3 - Gulasz z szynki wieprzowej foto
4
Całość posolić i popieprzyć.
Krok 4 - Gulasz z szynki wieprzowej foto
5
Dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 5 - Gulasz z szynki wieprzowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 22.05.2013 06:48
Świetny gulasz :)
irenka 21.05.2013 21:26
uwielbiam taki gulasz
babajaga1969 21.05.2013 20:12
smaczne danie
Zdzisław 21.05.2013 19:39
taki gulasz z dużym mięskiem lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak