Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna z Tilapii :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

5 filetów Tilapii,5 średnich ziemniaków,1 marchewka, ½ pietruszki,kawałek selera
½ szklanki słodkiej śmietanki,1 żółtko,pieprz mielony biały,sól,sok z cytryny,1 ½ litra wody
bulion rybny 3 kostki
cebula 1 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
ziele angielskie 4 szt.
koperek 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna z Tilapii :

Warzywa obrać . Marchew ponacinać w gwiazdki i pokroić w plasterki . Seler i pietruszkę utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ). Porę drobno pokroić . Cebulę pokroić w ,, piórka „. Ziemniaki pokroić w grube plastry. Warzywa , ziele angielskie , liście laurowe , kostki bulionowe zalać wodą . Gotować 30 minut. Rybę pokroić na 4 cm kawałki .Włożyć do wrzącej zupy. Gotować na małym gazie 15 minut . Wsypać koperek. Wlać śmietankę zmieszaną z żółtkiem . Doprawić jeśli trzeba mielonym pieprzem , solą , odrobiną soku z cytryny .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak