Sposób przygotowania

Obrać warzywa i ziemniaki . Pokroić por w cienkie talarki, ½ marchewki w plasterki , ziemniaki w słupki ( jak na frytki ). Resztę warzyw zostawić w całości. Włożyć do garnka i zalać wodą .Dodać kostkę bulionową , ziele angielskie i liście laurowe .Gotować 30 minut .Ogórki pokroić w cienkie słupki. Podsmażyć na maśle i dodać do zupy . Gotować 15 minut . Wyjąć warzywa które są w dużych kawałkach ( można je użyć do sałatki ). Filety rybne przekroić na kawałki ( tak by było 6-8 kawałków. Zmniejszyć gaz pod zupą i włożyć rybę . Doprowadzić do zagotowania , zmniejszyć gaz i trzymać na małym gazie 15 minut ( zupa ma tylko delikatnie ,, pyrkać „ ). Doprawić do smaku mielonym pieprzem i maggi w płynie .Rozlać na talerze wkładając na każdy porcje ryby .Posypać natką pietruszki .

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !