Sposób przygotowania

Obrać i umyć warzywa i ziemniaki .Pietruszkę , seler i 1 marchew utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ) .Ziemniaki pokroić w kostkę ,drugą marchew w plasterki , por w talarki. W woku lub rondlu z grubym dnem rozgrzać 2 olej i smażyć na nim mieszając ziemniaki i warzywa przez 5 minut. Przełożyć do garnka. Zalać wodą .Dodać kostki bulionowe , ziele angielskie, liście laurowe, Pieprz, kminek, paprykę .Na patelence rozpuścić masło i zarumienić na nim pokrojoną w piórka cebulę , a potem przełożyć ją do garnka. Gotować 50 minut. Część ziemniaków z zupy rozgnieść by zagęściły zupę. Doprawić do smaku .Podawać posypaną natką pietruszki z włożonymi kawałkami łososia . Śmietankę można wlać do garnka lub dolewać na talerzu.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    musi byc smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    krystyna330

    wygląda apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !