Sposób przygotowania

Warzywa utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ) , porę drobno usiekać . Ziemniaki pokroić w kostkę , a marchew w ozdobne plasterki. Wszystko zalać woda . Zagotować z przyprawami .Na wrzący wywar wrzucać kulki robione z mięsa mielonego ( wielkości orzecha laskowego ) . Gotować 30 minut . Doprawić pieprzem , majerankiem , kminkiem .Wyjąć łyżką cedzakową część ziemniaków , rozetrzeć je widelcem na papkę i włożyć do zupy .Dodać śmietankę i koperek .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bunia Ty to masz przepisy, a zdjęcia że aż ślinka cieknie :) Chyba się skuszę, mniam :)
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Ach jak ja lubię takie zupki!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Pyszna zupka.
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    jak zawsze smacznie i kolorowo
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !