Sposób przygotowania

Obrać , umyć i pokroić w dużą kostkę ziemniaki i marchew .Włożyć do garnka , dodać skrzydełka, suszone grzyby , połowę Bulionetki ( lub odpowiednio odrobinę przyprawy typu Vegeta , Jarzynka itp. ) i zalać wodą .Cebulę pokroić w ,, piórka „ i zeszklić początkowo na suchej patelni , a gdy zmięknie dodać olej- zrumienić . Na patelnię dodać masło i słonecznik . Chwile smażyć , a potem dodać do zupy . Gotować 50 minut .Wyjąć skrzydełka i grzyby . Grzyby pokroić w paseczki .Ze skrzydełek usunąć kości , chrząstki i skórki ( jak komuś nie przeszkadzają skórki to może je zostawić ) , a czyste chude mięso i grzyby wrzucić do garnka .Rozrobić w odrobinie zimnej wody mąkę zaciągnąć nią zupę . Wlać śmietankę .Doprawić przyprawą do zupy .
Podawać posypaną koperkiem .

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !