Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 4 sztuki
woda 6 szklanek
kalafior 1 sztuka
cebula biała 2-3 sztuki
por 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
szparagi zielone 1 garść
brukselka 1 garść
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
kostka rosołowa 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa

Warzywa myjemy, obieramy które trzeba a następnie kroimy. Kalafiora dzielimy na małe różyczki. Cebulę w kostkę. Pora w plasterki. Czosnek w plasterki. Szparagi na pół. Wrzucamy warzywa do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy do smaku przyprawy i kostkę rosołową, gotujemy. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 30.08.2013 12:57
Nie ma to jak domowa zupka;)
RenataZ-et 26.02.2013 00:08
super jest ta zupa jarzynowa
IKrakowianka 02.03.2012 23:17
świetna zupa
bami 27.02.2012 01:31
Pożywna zupa :)
Adamorek 28.03.2011 11:55
lubię z brukselką
agnieszka137 15.01.2011 23:52
ja też:)
IlonaAlbertos 24.07.2010 22:50
Bardzo lubię taką zupę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak