Sposób przygotowania

Galaretki rozrabiamy w osobnych miseczkach wg przepisu na opakowaniu. Odkładamy by ostygły. Agrest, truskawki i cytrynę albo gruszki myjemy, obieramy. Do dużych pucharków lub szklanek wysokich wlewamy galaretkę agrestową i wkładamy agrest. Odkładamy do lodówki by zastygła. Następnie czynność powtarzamy wlewamy galaretkę truskawkową i dajemy truskawki wkładamy do lodówki i czekamy aż całkowicie zastygnie. Ponownie wlewamy galaretkę i dodajemy owoce ( mogą by również brzoskwinie - wtedy brzoskwiniowa galaretka ) wkładamy do lodówki na 12 godzin. Podajemy zimne. Smacznego !!


( można ozdobić bitą śmietaną )

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    uwielbiam takie deserki
  • 2
    original
    Opublikowano

    meg1984

    pyszny deserek
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Ale smaczny deserek:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    lubię taki deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !