Sposób przygotowania

Ziemniaki mielimy i laczymy z maka ziemniaczana,jakiem i sola.Zagniatamy,tworzymy kule.Z pozostalych skladnikow:mies zmielonego,jajka,bulki,posiekanej drobno cebuli i smietany wyrabiamy farsz miesny.Ewentualnie doprawiamy do smaku.Małymi porcjami odrywamy kawalki ciasta i rozplaszczamy,na srodek kladziemy lyzka farsz i zlepiamy brzegi tworzac kulke.Postepujemy podobnie z pozostalym ciastem i farszem.Do gotujacej sie posolonej wody wkladamy kolejno pyzy.Lekko zamieszamy aby nie przywarly do dna.Gotujemy, na malym ogniu,okolo 10 minut od chwili wyplyniecia na wierzch.Polewamy podsmazona cebulka przed podaniem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Robię podobnie i są smaczne
  • 7
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    bardzo dobre
  • 6
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Uwielbiam pyzy ziemniaczane:)
  • 11
    original
    Opublikowano

    Kate131

    uwielbiam pyzy
  • 5
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    To również jedno z moich ulubionych dań:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    apetycznie wygląda, że aż bym zjadła je natychmiast
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    uwielbiam pyzy:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Uwielbiam pyzy!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    to pyzy ziemniaczane z mięsem a nie zwykłe ziemniaczane jak sugeruje nazwa:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    lubię bardzo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !