Sposób przygotowania

Bakłażany umyć i upiec, wkładając do nagrzanego piekarnika. Następnie zalać je zimna woda, obrać ze skórki i posiekać lub zetrzeć na tarce. Obrany czosnek drobno posiekać i wymieszać z bakłażanami, dodać oliwę i sok z cytryny. Wymieszać z posiekana natka pietruszki, solą pieprzem i cukrem. Ogórki umyć, obrac, pokroić w słupki i wyłożyć na półmisek. Przykryc sałatka z bakłażanów, udekorować jajkami ugotowanymi n atwardo i pomidorami.
Podawać do ryb lub mięs z dodatkiem pieczywa.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wygląda fantastycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !