Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bitki wołowe panierowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 1 kg
jaja 3
mąka pszenna 2 łyżki
cebula biała 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: bitki wołowe panierowane

mięso umyć,osuszyć,pokroić w plastry na grubość ok.1 1/2 cm i rozbić.doprawić,obtoczyć w mące w jajku i bułce tartej.obsmażyć z obu stron na złoty kolor.następnie przełożyć do naczynia,dodać pokrojoną cebulę,podlać olejem i piec w piekarniku pod przykryciem przez ok.30 min. w tem.180-200*c.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 01.07.2011 07:10
pyszne
agata1722
agata1722 19.03.2011 12:24
to może być smaczne
SmacznaPyza 03.08.2010 10:53
podaj dokładniej jaka wołowina (z jakiej części zwierzęcia) będzie najlepsza do tego dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak