Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BISZKOPT ZAWSZE UDANY

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
ocet 3 łyżka
olej 6 łyżka
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: BISZKOPT ZAWSZE UDANY

Białka ubić na sztywno, dodać cukier, ubijać, dodawać kolejno w trakcie ubijania żółtka i mąkę z proszkiem. Na koniec dodać ocet, olej i sok z cytryny-delikatnie wymieszać. Przełożyć ciasto do blachy folią aluminiową/papierem do pieczenia.
Piec ok. godz. w temp. 180 st. C.

porcja na dużą(prostokątną) blachę.

na biszkopt z 4 jaj należy wziąć 3/4 szklanki cukru
3/4 szklanki mąki
1 łyżkę octu
2 łyżki oleju
sok z cytryny
płaska łyżeczka proszku do pieczenia

żeby zrobić biszkopt brązowy należy 2 części mąki i 1 część ciemnego kakao

SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola1512 25.05.2011 09:07
to coś dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak