Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapkowe zwierzaki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb 3 kromka
ser żółty 2 plaster
kiełbasa krakowska 7 plaster
masło do smarowania
ogórek 1 szt
rzodkiewka do dekoracji
szczypiorek do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapkowe zwierzaki

Ja użyłam zwykłego pszennego chleba.
Aby wykonać papugę i słonia odcięłam końce dwóch kromek, tak aby zostały "kwadraty".
Tu do akcji może już wkroczyć nasza pociecha. Moja córka posmarowała drewnianym nożykiem masło na chlebie. Ułożyła kiełbasę i ser żółty (docięty na wymiar przez mamę).
Na talerzyku ułożyć części, jak na zdjęciu. Z plasterków rzodkiewki zrobić oczy dla dwóch zwierzaków oraz łapki i kły. Trąbę i skrzydełka zrobiłam z ogórka.
Ze szczypiorku córka zrobiła włosy papugi i słonia, ogon papugi i trawę.
Żółty ser pod łapkami papugi to jezioro- bo choć według mnie jest to papuga, to dla mojego dziecka zdecydowanie jest to kaczka potrzebująca wody.
Po papudze, która faktycznie była kaczką, opadły mi całkowicie ręce, bo córka zażyczyła sobie kangura- który jest trzecim zwierzakiem kanapkowym. Wycięłam więc małym nożem do warzyw coś na kształt kangura. Ogon i łapki zrobiłam z ogórka, oko z rzodkiewki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wioleczka83 28.10.2014 21:54
ślicznie wyglądają te kanapeczki
gosia56 02.06.2013 21:21
super kanapeczki
Kasia35 16.05.2013 09:45
w sam raz dla niejadka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak