Sposób przygotowania

1.Przygotować galaretkę z 2/3 ilości wody podanej na opakowaniu. Najlepiej, żeby galaretka była czerwona, ale może być dowolna.
2. Ugotować budyń z cukrem na przygotowanym mleku.
Wystudzić, utrzeć z cukrem.
3.Białe ciasto przekroić na dwa placki. Jeden z nich posmarować cienko połową przygotowanej masy.
4.W cieście brązowym wyciąć symetrycznie otwory kieliszkiem.
5.Banana obrać, pokroić na plastry grubości ok 1 cm.
6.Na posmarowany, biały placek położyć brązowy.
7.Do każdej z dziur w brązowym cieście dodawać kolejno: łyżeczkę tężejącej galaretki, plaster banana, znów galaretkę.
8.Posmarować resztą masy bydyniowej, przykryć drugim białym plackiem.
9.Polać polewą czekoladową.
10.Ciasto najlepiej przygotować dzień przed podaniem i przechowywać w lodówce.

SMACZNEGO

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ania781

    PRZEPRASZAM, PRZEZ POMYŁKĘ NAPISAŁAM, ŻE PRZESTUDZONY BUDYŃ NALEŻY UTRZEĆ Z CUKREM. OCZYWIŚCIE MIAŁO BYĆ---OSTUDZONY BUDYŃ UTRZEĆ Z TŁUSZCZEM---
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jola1512

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !