Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona sałatka Roberta Sowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Zielone szparagi 100 g
zielony groszek 100 g
groszek cukrowy 100 g
rukola 100 g
rukwia wodna 100 g
szpinak 50 g
szczaw 50 g
ogórek 1 szt
sos
olej lniany 6 łyżek
sok z cytryny 1/2 szt
miód 1 łyżeczka
szalotka 2 szt
bób 100 g
Musztarda chrzanowa Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona sałatka Roberta Sowy

Robert Sowa poleca:
W dużym garnku zagotować wodę z dodatkiem soli i szczypty cukru. Do wrzątku wrzucić przycięte szparagi, zielony groszek i groszek cukrowy. Całość gotować przez około 3 minuty, a następnie odcedzić i włożyć na chwilę do zimnej wody z lodem w celu ich zahartowania.
Olej lniany wymieszać z sokiem z cytryny, musztardą, miodem i szalotką, doprawić do smaku.
Ugotowane warzywa, oczyszczone sałaty i pokrojonego w paski ogórka przełożyć do miski, delikatnie wymieszać i skropić przygotowanym sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rycerz
Rycerz 31.12.2013 17:48
Na pewno smaczne i zdrowe.
Ewa 27.09.2013 16:45
Szparagi+ groszek cukrowy+ bób = zdrowy i pyszny posiłek :)
arbuzowo 15.05.2013 21:34
zielono mi :-)
caralajna 15.05.2013 20:39
fajna, dużo smaków i chlorofilu :)
Gary Michy 15.05.2013 19:16
Piękne kolory i pyszny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak