Sposób przygotowania

Nektarynki umyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Herbatniki pokruszyć. Żelatynę rozpuścić w czterech łyżeczkach wrzątku i pozostawić, aby napęczniała. Galaretki przyrządzić według przepisu na opakowaniu używając połowy wody niż sugerowana (osobno przyrządzić galaretki agrestowe, porzeczkowe i pomarańczowe). Pozostawić, aby ostygły.

Przygotować dwie brytfanny keksówki i wyłożyć je dokładnie folią do żywności. Na dnie każdej z nich ułożyć pokrojone w kostkę nektarynki. Zalać galaretką pomarańczową. Pozostawić do zastygnięcia. Przygotować masę agrestową: 200 ml jogurtu ubić lekko mikserem, dodać tężejącą galaretkę agrestową i połowę przygotowanej żelatyny. Dokładnie wymieszać i rozłożyć do keksówek jako kolejną warstwę. Posypać pokruszonymi herbatnikami i wstawić do lodówki na 10 minut. Następnie przyrządzić masę porzeczkową: 200 ml jogurtu ubić mikserem, dodać tężejącą galaretkę porzeczkową i pozostałą żelatynę. Wymieszać i wyłożyć do keksówek. Posypać pozostałymi herbatnikami i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem wyłożyć na paterę i zdjąć folię z wierzchu.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    suuuper
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Delikatna rozkosz :P
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    lekkie i smaczne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !