Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybiaczki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
olej 0,5 szklanki
cukier 0,5 szklanki
jajko 1 sztuka
sól do smaku
pieczarki 1 kg
cebula biała 3 sztuki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
tłuszcz do smażenia do smaku
woda letnia 0,5 litra
drożdże 7-8 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybiaczki

Z drożdży, cukru, wody oraz odrobiny soli i mąki robimy rozczyn. Odkładamy w ciepłe miejsce i czekamy aż wyrośnie. Gdy wyrośnie dodajemy do mąki, jajka, oleju i zagniatamy ciasto. Z ciasta robimy niewielkie placuszki i odkładamy by podwoiły swoją objętość. Cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki w plasterki. Smażymy na tłuszczu i doprawiamy do smaku. W naszych placuszkach robimy wgłębienie w środku i wkładamy farsz. Układamy na formie lekko nasmarowanej tłuszczem i pieczemy ok 20-30 min w temp. 180\'C. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 04.03.2014 07:44
chętnie spróbuję
caralajna 30.09.2012 07:04
super, i nazwa też fajna
RenataZ-et 12.07.2012 20:42
fajne :)
owocówka 04.10.2011 16:14
mniam
Agnik 13.09.2011 17:14
mniam
pioge7 04.02.2011 09:45
Heheh pewnie dobre, muszę wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak