Sposób przygotowania

Truskawki umyć, oczyścić z szypułek i osuszyć. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Twaróg wymieszać z żółtkiem i sokiem z cytryny. Odciśniętą żelatynę wymieszać z 2/3 bitej śmietany. Biszkopt przekroić na 3 części. Jedną posmarować 1/3 masy serowej i ułożyć na to 1/3 truskawek pokrojonych na połówki. Następnie nałożyć drugi biszkopt i też posmarować go masą serową i ułożyć na nim taką samą ilość truskawek. Na wierzch położyć trzeci biszkopt lekko go docisnąć. Tort posmarować resztą masy serowej, przybrać truskawkami i bitą śmietaną. Truskawki można zastąpić malinami lub czarnymi jagodami. SMACZNEGO!!!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    edyta51

    apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !