Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka żmudzka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczone mięso lub z grila 200 g
chleb razowy 400 g
ogórki kiszone 3 szt
por 2 szt
marchewka 3 szt
ziemniak 3 szt
olej 3/4 szklanki
sól, pieprz
fasola 3 ugotowana
kapusta kiszona 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka żmudzka

1. Chleb i mięso pokroić w kostkę.
2. Drobno posiekać obrane ogórki.
3. Marchew ziemniaki ugotować i pokroić w kostkę.
4. Kapustę i pory również pokroić.
5. Wszystko włożyć do dużej salaterki najlepiej żaroodpornej i delikatnie wymieszać.
6. Przyprawić solą i pieprzem.
7. Podgrzać olej, ale nie do wrzenia, polać sałatkę i jeszcze raz wymieszać

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 02.08.2011 19:48
świetny przepis
cukiereczek 24.06.2011 07:12
ciekawa
Anna210 05.12.2010 15:36
jak dla mnie pycha ;)
gosia47-47 30.11.2010 16:06
a ja mniam :)
Zofia12 24.07.2010 12:33
pycha, a potem spalanie kalorii:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak