Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy duszone

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe 1/2 kg
JARZYNY 1/2 kg
ziemniaki młode 1 kg
cebule 2 szt
tłuszcz do smażenia
śmietana 1/2 szklanki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy duszone

mięso pokroić w cienkie plastry lekko zbić i posolić obsmażyć na tłuszczu razem z cebulą układamy na przemian w rondelku z cienko pokrojonymi jarzynami i ziemniakami w kostkę podlać trochę wodą i doprawić dusić do miękkości przed podaniem wlać śmietanę i nie gotować podawać z kiszoną kapustą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 15.07.2011 12:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak