Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokuły smażone w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana do zup i sosów 18%
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Brokuły smażone w śmietanie

Zagotować w garnku wrzątek z solą. Wrzucić brokuły (świeże muszą być podrobione na mniejsze różyczki; mrożone z reguły są w kawałkach) i gotować 10 minut.
Brokuły muszą być lekko chrupiące, bo potem będą się dusić. Odcedzić. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić brokuły i dusić 10 minut pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Wlać śmietanę, zamieszać i jeszcze dusić do czasu aż śmietana zgęstnieje odpowiednio. Posolić, popieprzyć do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 06.12.2010 10:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak