Sposób przygotowania

Zagotować w garnku wrzątek z solą. Wrzucić brokuły (świeże muszą być podrobione na mniejsze różyczki; mrożone z reguły są w kawałkach) i gotować 10 minut.
Brokuły muszą być lekko chrupiące, bo potem będą się dusić. Odcedzić. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić brokuły i dusić 10 minut pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Wlać śmietanę, zamieszać i jeszcze dusić do czasu aż śmietana zgęstnieje odpowiednio. Posolić, popieprzyć do smaku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !