Sposób przygotowania

Cebulkę posiekać i usmażyć na maśle, ostudzić.Czosnek przecisnąć przez praskę.Wszystkie składniki wymieszać, doprawić przyprawami.

Jajka ugotować na twardo (2 minuty).

Część masy mięsnej ułożyć w keksówce, w środek ułożyć jajka i przykryć resztą mięsa.

Pieczemy godzinę w temperaturze 200 st.

Podajemy z chrzanem lub innym sosem/dipem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Na śniadanie, kolację pychotka.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bartolomeo

    super!!! wyglada smacznie - podobnie jak klopsik z jajkiem
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    super chyba zrobię dziś
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo fajny przepis, a efekt końcowy wygląda imponująco :)
  • 5
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    pyszna klasyka :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    kiedyś pamiętam, dziwiło mnie jak można upiec jajko...a teraz im więcej tym fajniej :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    Jadłam kiedyś coś podobnego na Wielkanoc było pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    to naprawdę super danie, które szybko się robi, można urozmaicić piekąc w w różnych formach (chodzi mi o kształt); pieczone z jajkami lub bez i tak jest pyszne!
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    wyszło super
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    ciekawy przepis
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Lubię takie pieczenie! :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Uwielbiam wszystko co z mięsem mielonym:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    wspaniałe danie, wygląda extra
  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    bardzo fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    wyglądają świetnie!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Apetyczny klops
  • 1
    original
    Opublikowano

    marta1371

    widzę tu coś przepysznego,warto zrobić
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    dla mnie bomba
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    lubimy
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    wygląda niesamowicie
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    ślinka cieknie
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Lubię takie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    Cos mi się nie zgadza, w składnikiach podane 1 jajko, w opisie piszesz o jajkach (?), na zdjęciach tez widac więcej jajek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    już tłumaczę : jedno jajko surowe mieszamy z mięsem i przyprawami, a jajka na twardo (ilość dowolna i rodzaj; u mnie przepiórcze) układamy na masie mięsnej.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !