Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane kluseczki do rosołu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 100 g
jajko 3
mąka 1-1,5 szklanki
sól
ziemniaki ugotowane w mundurkach duże

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane kluseczki do rosołu

Ziemniaki ugotowane obrać , zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, wymieszać z masłem (powinno być miękkie), jajkami, mąką, przyprawić solą, dokładnie zagnieć.

Do gotującego rosołu wrzucać uformowane kluseczki (najlepiej z 2 łyżeczek - łezki) gotować do momentu aż kluseczki wypłyną. Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 05.05.2012 09:57
Bardzo fajny pomysł.
oliwkowa
oliwkowa 20.07.2011 22:31
Muszę spróbować ;-)
SmacznaPyza 16.03.2011 10:18
ciekawe te kluseczki a z rosołem...ciekawe....
agnieszka189 03.01.2011 15:47
ciekawa propozycja
IlonaAlbertos 13.11.2010 20:59
Muszę skorzystać z Twojego przepisu i wypróbowac :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak