Sposób przygotowania

W garnku zagotować 1 litr wody z Bulionetką i kurkumą. Wrzucić makaron i gotować 3 minuty. Wyłączyć gaz i zostawić makaron w wywarze przez 5 minut pod przykryciem. Odcedzić. W garnku rozgrzać masło. Wrzucić na nie mandarynki, natkę pietruszki i sos teriyaki. Zamieszać i podsmażać przez 2 minuty. Wrzucić makaron. Dobrze wymieszać i pozostawić jeszcze 5 minut przykryte tak by makaron wchłonął smaki.
Podawać do potraw doprawianych sosem teriyaki ( ryb, kurczaka , innych mięs czy warzyw ) - doskonale się z takimi daniami komponuje .
Zaznaczam , że tak przygotowany makaron można podgrzewać czyli można go przygotować wcześniej .Choć przygotowywanie go czasowo zgadza się np ze smażeniem ryby .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    anecia04

    nie dla mnie takie połączenia, wlosko-japońskie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    A mnie się takie danie bardzo podoba :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Tylko japońskie .Bo makaron ryżowy i sos Teriyaki tez japoński. Tylko określenie wygladu makaronu włoskie bo akurat japońskiej nazwy nie znam .A smak akurat zupełnie nie japoński w tej wersji.To akurat jedyny sos japoński który mi pasuje ( po prostu jak nasze powidła doprawione odrobina pieprzu i sosu sojowego )
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dla mnie super;]
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    rewelacja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    orginalne danie smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !