Sposób przygotowania

Dzwonka łososia posmarować sosem teriyaki - ułożyć w pojemniczku i zostawić w lodówce przykryte na kilka godzin ( ja zawsze zostawiam na noc ).
Wyjąć . Posypać pieprzem. Oprószyć mąką . Na patelni rozgrzać olej. Dodać masło i na gorący tłuszcz kłaść rybę. Smażyć na rumiano z obu stron , przewracając ostrożnie bo łosoś jest delikatną rybą i potrafi się kruszyć .
Podaję z makaronem ryżowym o smaku teriyaki .

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    Wygląda wybornie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    polly66

    wyśmienicie a ja ostatnio nawet polubiłam łososia:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Z sosem Teriyaki jeszcze nie robiłam, ale z pewnością to smaczne połączenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszna rybka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !