Sposób przygotowania

Usiekać drobno cebulę i zeszklić ją w garnuszku na maśle . Dodać olej i wsypać ziemniaki . Smażyć 10 minut często mieszając . Awokado obrać , usunąć pestkę , pokroić w kostkę i dodać do ziemniaków . Zalać wodą . Wsypać 1 łyżkę usiekanych liści bazylii , mini kostki Bazylia , pieprz ,bulion cielęcy . Gotować 1 godzinę . Zmiksować blenderem tak by połowa ziemniaków i awokado była przetarta . Dodać kurkumę , śmietankę , resztę usiekanej bazylii. Zagotować . Doprawić .Podawać posypaną pestkami dyni .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Ale pyszna zupka.
  • 3
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marcela

    cudo
  • 4
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    smakowita

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !