Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawa pomarańczowo-czekoladowa :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kawa 2 łyżeczki, pomarańczowo-czekolado
wrzątek 1 filiżanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kawa pomarańczowo-czekoladowa :

Nagrzać piekarnik ( tak by był ciepły ) . Wsypać świeżo zmieloną kawę do filiżanki i wstawić do ciepłego piekarnika na kilka minut. W ten sposób kawa zaczyna wydzielać aromat. Zalać wrzątkiem. Przykryć i zostawić na 5 minut by się zaparzyła. Odkryć , zamieszać . Opcjonalnie osłodzić - można tez dodać śmietanki . Ja pijam gorzką bez śmietanki.
Podawać z likierem pomarańczowym , kawałkami czekolady gorzkiej lub pomarańczowej .Można też do kawy wlać dodatkowo kieliszek likieru lub syropu pomarańczowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ladymoon
ladymoon 09.12.2011 15:15
bardzo ciekawy pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak