Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki rybne :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

panga 1 filet
marchew 1 szt
pietruszka 1/2 szt
seler 1/16 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki rybne :

Marchew , pietruszkę , seler utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ).Cebulę pokroić w pół plasterki .Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła i łyżkę oleju i dusić warzywa przez 5 minut mieszając .Przełożyć do garnka i zalać wodą .Dodać kostkę bulionową .Gotować 20 minut .W tym czasie ugotować do miękkości makaron , odcedzić .Filety pokroić w cienkie paseczki .Posolić , posypać pieprzem , papryką i majerankiem . Obtoczyć w mące .Na patelni rozgrzać resztę masła i oleju . Obsmażyć na rumiano paseczki ryby .Włożyć do wywaru. Doprawić majerankiem , pieprzem, curry .Dodać śmietankę i makaron .Posypać natką pietruszki .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 12.09.2011 18:54
bardzo ciekawe
IZABELA29 06.04.2011 14:54
apetycznie wyglądają ,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak