Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. Żółtka ucierać z cukrem i wodą. Białka ubić na sztywną pianę, dodając szczyptę soli. Do żółtek dodać ubitą pianę, przesiane mąki, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na blaszkę i piec ok 40 min w temp. 180\'C.
Maliny oczyszczamy i przemywamy, a następnie pozostawiamy by obciekły. Dwie galaretki rozrabiamy wg przepisu na opakowaniu. Dodajemy maliny delikatnie mieszamy i chwilkę ok 15 min wkładamy do lodówki. Po tym czasie wykładamy na biszkopt. Wkładamy ciasto do lodówki na ok 60 min. Śmietanę ubijamy dodajemy żelatynę oraz galaretkę, i ponownie miksujemy na puszystą masę. Gotową nakładamy na ciasto i wkładamy do lodówki na 20 min., aż masa się zsiądzie. Gotowe ciasto posypujemy startą na małych oczkach czekoladą. Smacznego !!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    super
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    świetny biszkopt
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Musi być super
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam taki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !