Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KARKÓWKA W MUSZTARDZIE

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg
Musztarda sarepska Prymat
sól i pieprz
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat
miód 1 łyż.
olej 6 łyżek
przyprawa uniwersalna do smaku
cebula 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: KARKÓWKA W MUSZTARDZIE

Karkówkę podzielić na mniejsze porcje i osolić. Przyprawę do karkówki rozrobić z musztardą, solą, pieprzem, miodem, olejem, majerankiem, Vegetą i drobno posiekaną cebulą. Każdy kawałek mięsa obtoczyć w marynacie. Poukładać w misce i odstawić do lodówki na około 30 minut. Piec w piekarniku około jednej godziny, do momentu aż karkówka się zarumieni i będzie w pełni miękka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.11.2010 22:17
Osoby, które to mięso jedzą, mówią, że to dobry gatunek.
edyta18-20 27.09.2010 11:23
mniam mniam wygląda rewelacyjnie
agnieszka189 28.07.2010 10:32
brzmi przepysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak