Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski francuskie beti

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka krupczatka 20 dkg
masło 10 dkg
jaja 5 szt.
koperek 2 łyzki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kluski francuskie beti

Tłuszcz utrzeć dodając po jednym żółtku, dodać ubitą pianę. wsypać mąkę lekko wymieszać. Formować i gotować jak kluski kładzione. Posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 28.01.2011 16:30
mniam
Kryska73 04.01.2011 18:03
delikatne!
zajaczekjz 14.12.2010 17:00
fajne!
zajaczekjz 14.12.2010 17:00
fajne!
Łucja1 12.11.2010 17:05
szybkie i proste w wykonaniu
Agnieszka172 27.10.2010 16:35
proste i dobre
babeczka007 09.09.2010 11:50
dobre :)
mamusia1 09.08.2010 09:20
super1 można zrobić na słodko i posypać cynamonem!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak