Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenne tagliatelle

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 50 g
szparagi zielone 400 g
szpinak 150 g
tagliatelle 350 g
sól do smaku
pieprz
natka pietruszki
parmezan starty
cytryna
czosnek 1 ząbek
groszek 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenne tagliatelle

Kroki postępowania

1
Na maśle podsmażyć ząbek czosnku i dodać oczyszczone, pokrojone szparagi.
Krok 1 - Wiosenne  tagliatelle foto
2
Po dodaniu groszku i szpinaku dusić wszystko ok. 10 minut. Doprawić sola i pieprzem. W razie potrzeby podlać odrobina wody.
Krok 2 - Wiosenne  tagliatelle foto
3
Wymieszać na patelni z ugotowanym makaronem. Posypać posiekana bazylia i natka pietruszki. Dodać troszkę soku i otartej skórki z cytryny. Na talerzu posypać parmezanem i polać oliwa z oliwek.
Krok 3 - Wiosenne  tagliatelle foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 04.03.2014 16:04
bardzo dobre
okrysia 26.12.2013 09:04
SMACZNE TO!
ben-ka 02.12.2013 09:37
Mnie by smakowało to danie.
olkaaa 24.06.2013 21:12
extra przepis
Róża1 18.06.2013 17:37
ale pychotka:-)
Aannkaa82 11.06.2013 15:00
POtrawa zapowiada sie bardzo apetycznie :)
Seba 07.05.2013 12:19
bardzo fajne
reniatka 06.05.2013 10:09
na zielono pieknie i zdrowo
Alex_M 03.05.2013 13:28
pysznosci!
berys18 02.05.2013 14:49
bardzo apetyczne
pierniczkowo 02.05.2013 09:27
musiało być pyszne :)
arbuzowo 01.05.2013 21:01
fajny wiosenny przepis
teresa18 01.05.2013 19:23
zielone pyszności
Renata9 01.05.2013 11:15
smakowity przepis
Olga_SK 01.05.2013 11:13
ciekawy przepis!
magdalea 01.05.2013 11:12
prezentuje się perfekcyjnie
jozefinach 01.05.2013 11:09
Lubię takie warzywka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak