Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z kurczakiem, krewetkami i bazyliowym pesto Roberta Sowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 600 g
sól do smaku
oliwa 4 łyżki
pierś z kurczaka 200 g
krewetki koktajlowe 100 g
suszone pomidory Smak 100 g
bazylia 100 g
ząbki czosnku 2 szt
orzeszki pini (prażone) 2 łyżki
oliwa 12 łyżek
kapary 200 g
parmezan starty 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z kurczakiem, krewetkami i bazyliowym pesto Roberta Sowy

Robert Sowa poleca:
Wszystkie składniki sosu dokładnie zmiksować, na końcu dodać oliwę z oliwek i doprawić do smaku. Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody z odrobiną oliwy z oliwek, od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu spaghetti odcedzić.
Na rozgrzanej oliwie z oliwek usmażyć kawałki kurczaka z krewetkami i pokrojonymi w paski suszonymi pomidorami, dodać przygotowany wcześniej sos pesto i gorący makaron. Całość dokładnie wymieszać, doprawić do smaku, przełożyć na talerze i udekorować kaparami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 23.03.2016 15:14
Boskie danie! Jestem oczarowana!
staropolanka5 20.11.2015 14:04
przepyszne
msmariusz 30.04.2015 00:05
spaghetti pychota
Rycerz
Rycerz 02.01.2014 15:07
Ciekawy przepis
arbuzowo 01.05.2013 21:04
ciekawe połączenie smaków
katoda
katoda 01.05.2013 01:40
Mam ochotę wypróbować przepis, mąż pewnie by był zachwycony.
miki47 29.04.2013 13:10
smakowicie, mniam
idealme 29.04.2013 11:59
pyszne jedzenie!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak