Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ser żółty gotowany w miodzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miód 100 gramów
Goździki całe Prymat 2 szt.
Cynamon cały Prymat 1 szt.
skórka z cytryny 2-3 cm
orzechy włoskie 50 gramów
ser edamski 300-400 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Ser żółty gotowany w miodzie

Miód rozpuścić na patelni, dodać goździki, skórkę z cytryny i cynamon. Doprowadzić do wrzenia, natychmiast wrzucić ser pokrojony w plastry, chwilę podgrzać tak, aby res zmiękł, ale się nie rozpuścił. Podawać gorące plastry posypane posiekanymi orzechami i polane miodem ze smażenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak