Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintajowe racuszki 2

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaja 800 g
jajko 2
pęczek szczypiorku
czerstwe bułki 2
mleko 200 ml
kaszy manny 2 łyżka
pieprzu 1/2 łyżeczka
fit up do ryb i owoców morza 1 łyżka
soli 1 łyżeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mintajowe racuszki 2

Kroki postępowania

1
Umytą i osuszoną rybę zmielić.
Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć.
Krok 1 - Mintajowe racuszki 2 foto
2
Do miski wrzucić rybę, bułkę, wszystkie przyprawy, zmiksowane jajka i posiekany szczypiorek.
Krok 2 - Mintajowe racuszki 2 foto
3
Na patelni rozgrzać olej.
Krok 3 - Mintajowe racuszki 2 foto
4
Wyrobić masę, kłaść porcje masy łyżką formując racuszki i smażyć po około 4 minut z każdej strony.
Krok 4 - Mintajowe racuszki 2 foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Noruas 27.04.2013 22:06
Bardzo pomysłowy przepis
Gary Michy 27.04.2013 21:37
Bardzo fajny i ciekawy przepis :)
zielonamorelka 27.04.2013 21:16
ciekawy sposób na urozmaicenie ryb dla niejadków
Janina 27.04.2013 20:14
Bardzo smaczne
miki47 27.04.2013 19:54
bardzo fajny pomysł
wiola333 27.04.2013 19:42
bardzo apetyczny przepis
angelika14 27.04.2013 19:35
świetny pomysł na przemycenie ryby, ogromy plusik za przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak