Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zakąska serowa z miętą i kminkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt.
żółtko jajek 1 szt.
mleko 1-3 łyżki
mięta liście 1-2 łyżki
kminek 1-2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
twaróg 1 (tłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zakąska serowa z miętą i kminkiem

Twaróg zmiksować z jajkami i żółtkiem, przyprawić miętą, kminkiem, solą i pieprzem, jeśli masa będzie zbyt sucha dodać trochę mleka. Z masy formować niewielkie kulki, lekko je spłaszczyć w dłoniach, ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem i suszyć w piekarniku nagrzanym do około 80stopni przez 2godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 19.06.2011 08:29
ciekawa
marta1371 27.05.2011 14:17
Ciekawe jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak