Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany łosoś norweski w marynacie orzechowej

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 4x160 g
czosnek 1 ząbek
orzechy włoskie 4 łyżki
parmezan starty 1 łyżka
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
masło 2 łyżki
estragon 2 łyżki
oliwa 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany łosoś norweski w marynacie orzechowej

Estragon zmiksować z orzechami, oliwą z oliwek, serem parmezan i czosnkiem. Do powstałej masy dodać bułkę tartą oraz masło i dokładnie utrzeć. Łososia oprószyć solą i świeżo mielonym pieprzem, a następnie delikatnie posmarować oliwą z oliwek. Rybę delikatnie zgrillować z obu stron, na wierzchnią część nałożyć orzechowe pesto, przykryć grilla folią aluminiową, a następnie dopiec łososia. Tak przygotowanego łososia norweskiego podawać z grillowanymi pomidorami oraz bukietem sałat z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 24.04.2014 10:28
ciekawa marynata
bietka 07.05.2013 14:18
od patrzenia na niego ślinka cieknie :)
arbuzowo 25.04.2013 20:50
kolejny fajny pomysł na łososia
joanna__s 25.04.2013 20:34
Rewelacja.Taką rybę uwielbiam. Do tego tak dobrze przyprawioną.
adelajda 25.04.2013 15:41
wow ! łosoś z grilla to moje smaki !
2milutka 25.04.2013 13:32
pychotka!!!
Anna133 25.04.2013 12:17
wspaniałe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak