Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledż w śmietanie

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet śledziowy 50 dag
cebula biała 1 szt
śmietana 18-procentowa 20 ml.
jabłko winne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Śledż w śmietanie

Filety namoczyć w zimnej wodzie. P o 2-3 godz. wyjąć i osuszyć.Pokroić na drobne kawałki. Umyte jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić na cienkie plasterki. Jabłko i cebule wymieszać ze śmietaną i pieprzem. Śledzie ułożyć w salaterce i polać przyprawioną śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 26.09.2012 13:42
takiego jeszcze nie jadłam :) wygląda pysznie :)
mamusia1 10.07.2011 10:42
super
mamusia1 10.07.2011 10:42
super
rzenia15 20.02.2011 20:48
uwielbiam
Kryska73 10.12.2010 21:28
często takie robię!
Monika192 06.11.2010 17:01
super:)
zajaczekjz 06.11.2010 15:29
do wódeczki.....
Łucja1 04.10.2010 15:44
bardzo lubię takiego śledzika!
Dorota71 24.09.2010 08:04
super
mamusia1 30.07.2010 10:25
smaczne!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak