Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany filet z łososia norweskiego z whisky

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

whisky 50 ml
miód 2 łyżki
olej słonecznikowy 2 łyżki
krem chrzanowy Smak do smaku
cynamon Prymat do smaku
filet z łososia 4x160 g
woda 0,5 (gorąca)
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Goździki całe Prymat 6 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany filet z łososia norweskiego z whisky

Przyprawy zmielić w młynku, wymieszać z miodem, gorącą wodą i olejem, a następnie ostudzić i dodać whisky. Łososia ze skórą i bez ości ułożyć skórą do dołu, natrzeć go marynatą, przykryć i odstawić do lodówki na minimum 4 godziny. Łososia grillować na aluminiowej tacce lub na lekko natłuszczonym olejem ruszcie do ryb. Podczas grillowania stopniowo nakładać na rybę resztę marynaty. Tak przygotowanego łososia podawać z Kremem chrzanowym, świeżo wyciskanym sokiem z jabłek i odrobiną Cynamonu mielonego Prymat.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 07.05.2013 14:20
ale pyszności :)
marcia7 25.04.2013 11:47
super polewka:)
Marcin9 25.04.2013 11:02
mmm i znowu łosoś, poezja :)
Janina 25.04.2013 10:37
Bardzo smaczne
msmors 25.04.2013 10:35
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak