Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dodatek do mięs z jabłek i suszonych śliwek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 3-4 szt.
szuszone śliwki 150 gramów
wędzony boczek 50 gramów
majeranek 1 łyżeczka
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dodatek do mięs z jabłek i suszonych śliwek

Śliwki namoczyć, jabłka obrać, podzielić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne. Boczek pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na patelni, aż tłuszcz się wytopi, wrzucić owoce i podlać wodą z namaczania śliwek. Gotować pod przykryciem, doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i majerankiem. Podawać na ciepło lub na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak