Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orientalna zupa z grzybów leśnych ze świeżą kolendrą i ziarnami sezamu Roberta Sowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

borowiki 200 g
cebula 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
marchewka 1 szt
sos sojowy do smaku
rosół z kury Kucharek 2 kostki
oliwa 2 łyżki
olej sezamowy 1 łyżeczka
Kolendra cała Prymat 2 łyżki
ziarna sezamu 1 łyżka
sos sambal oelek do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
kiełki soi do smaku
kiełki słonecznika do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Orientalna zupa z grzybów leśnych ze świeżą kolendrą i ziarnami sezamu Roberta Sowy

Robert Sowa poleca:
W rondlu na rozgrzanej oliwie z oliwek z dodatkiem oleju sezamowego podsmażyć pokrojone w plastry borowiki, cebulę i czosnek oraz pokrojoną w cienkie paseczki (julienne) marchew. Po 5 minutach dodać imbir, 2 łyżki sosu sojowego i bulion przygotowany z dwóch kostek Rosół z kury Kucharek wedle przepisu na opakowaniu. Całość doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować przez 10 minut. Pod koniec gotowania dodać świeże kiełki, zmielone ziarna kolendry, prażone ziarna sezamu oraz doprawić zupę do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

atort111
atort111 22.11.2015 22:25
kolendra dodaje smak
ppaulina 05.03.2014 10:28
świetna :)
SmacznaPyza 24.04.2013 20:27
ciekawy, ale dużo lepiej będzie smakowała zupa na prawdziwym wywarze a nie na kostkach
carmen 24.04.2013 19:24
ciekawy przepis
arbuzowo 24.04.2013 18:45
ciekawe jak smakuje...
miki47 24.04.2013 17:41
pyszny przepis
idealme 24.04.2013 17:16
aż zrobiłam się głodna :)
Megg 24.04.2013 15:53
oj musi być przepyszna taka zupka!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak