Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka zapiekane w kajzerkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kajzerki 4 szt.
mleko 4 łyżki
masło 40 gramów
pomidor 1 szt.
jajko 4 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka zapiekane w kajzerkach

Z bułek ściąć wierzch i wydrążyć miąższ. Od środka kajzerki skropić mlekiem i posmarować masłem. Pomidora pokroić na plasterki. Do każdej bułki włożyć plasterek pomidora i wbić jajko. Do smaku posypać solą i pieprzem oraz odrobiną bułki tartej. Zapiekać w piekarniku, aż jajka się zetną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 22.08.2011 20:21
świetny pomysł na sniadanko:)
gosia47-47 11.01.2011 16:07
super
pawel007 01.01.2011 13:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak