Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślaki duszone w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślaki 1/2 kg
masło 50 gramów
cebula 0,5-1 szt.
śmietana 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
koperek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Maślaki duszone w śmietanie

Kapelusze maślaków obrać ze skórki. Na maśle zeszklić cebulę, wrzucić niepokrojone kapelusze grzybów, posolić do smaku i dusić około 20min na małym ogniu pod przykryciem. Gdy sok, który puściły grzyby całkiem odparuje wlać śmietanę, podgrzać nie doprowadzając do wrzenia. Doprawić do smaku pieprzem i koperkiem. Podawać z tłuczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 16.01.2012 17:45
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak