Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Róże faworkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

500 g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki masła
3 łyżki cukru
1 łyżka cukru waniliowego
3 łyżki kwaśnej śmietany
1 łyżka octu
szczypta soli
jajko 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Róże faworkowe

Masło utrzeć z cukrem, dodać jajka, odrobinę soli, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, dodać 3 łyżki kwaśniej śmietany, ocet, dobrze zamieszać. Wyrobić ciasto. Rozwałkować, a następnie szklanką wykrawać koła, które dzielimy na ćwiartki i formujemy róże. Kłaść na gorący olej i smażymy 15 minut na patelni. Róże po ostudzeniu ozdabiamy dżemem truskawkowym. Świetnie smakują z mlekiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 31.10.2010 20:36
świetne
iwona332 27.10.2010 11:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak