Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Angielskie ciasto migdałowe

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dkg
migdały mielone 20 dkg
masło 20 dkg
cukier puder 20 dkg
jajko 1 szt.
posiekane migdały do smaku
cukier gruby do smaku
amaretto

Przepis i sposób przygotowania na: Angielskie ciasto migdałowe

Ze wszystkich składników (bez posiekanych migdałów i grubego cukru) wyrobić ciasto; zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut.
Formę wysmarować masłem i wypełnić ciastem.
Posypać siekanymi migdałami i grubym cukrem (lub zwykłym).
Piec w temperaturze 200 stopni przez ok 30-40 minut.
WSPANIAŁY ZAPACH, PYSZNIE SMAKUJE :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 01.11.2011 09:53
napewno bardzo dobre
kochanyptysiu 12.09.2011 15:40
rewelacja
kochanyptysiu 12.09.2011 15:40
rewelacja
kochanyptysiu 12.09.2011 15:40
rewelacja
Barbara55 20.03.2011 16:50
świetne
kielcok1 24.02.2011 16:27
opis i zdjęcie zachęcają do spróbowania
kate.500 22.02.2011 07:50
Pysznie wygląda...
annagebalska 27.01.2011 09:45
ciekawe
Magda60 23.01.2011 22:14
pyszne
romanrafal
romanrafal 23.01.2011 14:44
napewno dobre
gottrina 22.01.2011 17:49
smaczne
Aida 09.01.2011 13:45
to do roboty :)
Mati13 08.01.2011 14:17
zjadłbym:)
jolaxa1 26.11.2010 22:38
super!
iknkirke 15.11.2010 09:04
dobre
stokrotka 29.10.2010 09:32
lubię migdały!
aginaa 14.10.2010 15:59
super
Izabela28 09.10.2010 20:18
Pyszne:)
Katarzyna/kate1980 26.09.2010 13:42
świetny przepis
Katarzyna/kate1980 25.09.2010 14:08
super
pawel007 16.09.2010 07:45
pysznie...
Dorota76 15.09.2010 15:34
super
Aida 25.08.2010 15:58
tak, szczególnie te żonkile ;))) żartuje, jest pyszne!
pawel007 25.08.2010 07:54
pysznie wygląda.
Aida 15.08.2010 15:49
i koniecznie proszę się pochwalić efektem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak