Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mała szczypta soli mała szczypta soli
olej do smażenia
2 czubate szklanki mąki
1 łyżka cukru
łyżeczka proszku do pieczenia lub sody
olej 2 łyżki
kefir 2 szkl.
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki

Mąkę mieszamy z kefirem, szczyptą soli, jajkami, proszkiem do pieczenia i łyżką cukru. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki, najlepiej mikserem. Z gotowego ciasta formujemy małe racuszki i smażymy na patelni. Racuszki smażymy z obu stron, aż nabiorą złotego koloru. Gotowe racuszki można podawać ze śmietaną i cukrem pudrem, albo z syropem owocowym, dżemem truskawkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak